NWO aneb když se tesař utne (9)

18. 10. 2015 23:22:57
Položme si nejprve zásadní otázku: „Je možno ovládnout naší svobodnou vůli tak, aniž bychom si toho všimli?“

Vraťme se opět zpátky do Německa, do úplného počátku existence hnutí, které začal Hitler navštěvovat a které ještě nemělo jasnou podobu ani název. Ze začátku se hnutí zúčastňovalo jen šest až sedm osob. Hitler sám popisuje tyto začátky jako schůzky bezejmenných a chudých ďáblů, kterým se má podařit to, co se nepodařilo ani těm největším masovým stranám a totiž znovuobnovení Německé říše. Hitler sám sebe a ostatní muže z hnutí nazývá ďábly. Asi ví proč.

Když Hitler začal pravidelně chodit mezi těch pár mužů, kde nechyběl ani Rosenberg, nedalo se ještě vůbec specifikovat, že jde o nějakou stranu či hnutí. Vlastně to byl jakýsi spolek mužů se stejnou prvotní ideou, kde se vedly nekonečné dialogy a pomalu se utvářela ideologie z myšlenek, které si těchto pár mužů vyměňovalo nahlas. Veřejnost tyto zatím anonymní muže v té době vůbec neznala. O jejich schůzkách vědělo pár zasvěcených, většinou jen rodinní příslušníci a několik přátel. Každou středu se tato parta scházela v mnichovské kavárně na schůzi a jednou týdně pořádali tito muži i tzv. řečnický večer. Vzhledem k tomu, že nutně potřebovali zviditelnit své hnutí a předávat své myšlenky a názory veřejnosti, získávat další stoupence pro svou věc, museli vymyslet, jak to provést. A tak se zrodila technika počáteční propagandy, jak ji Hitler sám popsal.

Každý měsíc a později každých 14 dní, hnutí pořádalo shromáždění. Pozvánky si sami psali na psacím stroji nebo jednoduše ručně. Roznášeli je jako letáky. Nejdříve se soustředili na své známé, protože ti přece mají také známé. Ovšem úspěch byl žalostný. Muži čekali příliv lidí a nakonec jich bylo na schůzi zase jen oněch sedm. A tak přešli na jinou techniku. Nechali pozvánky tisknout v mnichovském papírnictví a množit je. Úspěch se dostavil a časem se jejich shromáždění účastnilo čím dále více lidí. Když bylo stoupenců hnutí asi padesát, začali pořádat sbírky peněz a za určitý obnos si zaplatili zviditelnění svého hnutí a shromáždění v tehdy ještě nezávislém listě s názvem „Mnichovský pozorovatel“. Toto shromáždění se konalo v mnichovské Dvorní pivnici v malém sálu, do kterého se vešlo asi 130 osob.

Hitler si ze začátku ještě moc nevěřil, měl obavy, že sál se nezaplní a posluchačů bude málo. Ovšem úspěch propagace v novinách byl neslýchaný. Sál byl zaplněn skoro celý. Prvního veřejného shromáždění se zúčastnilo 111 posluchačů. Hitler popisuje své úplně první řečnění před malým davem a jeho projev, který měl trvat dvacet minut, trval třicet minut. Ten stovkový dav byl nadšen projevem a následná sbírka vynesla hnutí tři sta marek. Hnutí mělo nedostatek financí, takže sbírka jim umožnila položit základy k vytvoření malého fondu pro další propagandu. Týkala se tisknutí dalších letáků, uveřejnění dalších oznámení v tisku a tisknutí i zásad hnutí. Na každém shromáždění, které hnutí pořádalo, se Hitler zdokonaloval v rétorice a jako řečník sklízel čím dále větší obdiv a respekt. Hnutí se začalo rozrůstat a koncem roku 1920 už na shromážděních bylo přítomno běžně více jak dvě stě lidí. Finanční sbírky posluchačů usnadňovaly hnutí fungovat a zviditelňovat se čím dále víc.

Hitler velmi dopodrobna popisuje, jak začal vlastně od píky. Jeho vyčerpávající popis rozvíjejícího se hnutí a vznikající propagandy můžeme chápat jako jakousi příručku, která by mohla klidně posloužit v podstatě komukoliv, neboť nepostrádá určitou logiku a posloupnou systematičnost, řád a dokonce i návod, jak ovládat postupně masy a jejich svobodné vůle. Hitler byl všechno možné, od obyčejného vojáka v zákopech až po fanatického šílence a masového vraha, ovšem nebyl to hlupák. Po pečlivém prostudování jeho zápisků a vytřídění myšlenek ryze fanatických, neakceptovatelných, extrémních či nemorálních, ze kterých vzešla později genocida, a pokud odstraníme nenávistnými emocemi nabitý text, který je jednostrannou a fanatickou propagací nepřípustného, získáváme vcelku něco jako univerzální návod na úspěšnou propagandu, která platí v každém čase.

Hitler sám moc dobře věděl, co je fanatismus. Sám sebe označoval za ďábla, netajil se tím. Dokonce i fanatismem přímo podmiňoval budoucnost hnutí. Inspiroval se v náboženství. Velmi dobře si byl vědom, že náboženství jako jediné dokázalo zfanatizovat i usměrnit a ovládat masy v každé historii lidstva a že nesmlouvavá víra je nejsilnější zbraní v každém boji. Vsadil na netolerantnost a na víru v sílu ideového základu hnutí. Hitler byl přesvědčen, že pokud bude síla hnutí založena na kompromisech, rovná se to skleníkové kytce, která je schopná žít jen ve skleníku a hnutí neprorazí tam, kam bylo nasměrováno. Hitler také velmi dobře věděl, že pokud chce uspět a být vůdcem, slabost je to poslední, co k tomu vede. Potřeboval v zásadě něco silného, s čím vyrazí do boje nejprve proti nenáviděnému bolševismu a pak i proti Židům, které vinil za všechno zlo a lži světa. A to něco muselo být tak silné, tak odolné, tak drsné, aby to překonalo to zlo, o kterém byl přesvědčen, že je tak mocné, že ho musí porazit ještě silnějším a mocnějším zlem. A zrovna tak, jako si pečlivě a dopodrobna naplánoval veškerou propagandu, přesně tak si připravil důkladný koncept z myšlenek nejen svých. A na těchto základních myšlenkách postavil a zformoval celou svou ideologii nacismu.

-ed-

Autor: Eva Dreyová | neděle 18.10.2015 23:22 | karma článku: 16.52 | přečteno: 687x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 277 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 477 | Diskuse
Počet článků 264 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 797

Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...