Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

NWO aneb když se tesař utne (11)

   Položme si nejprve zásadní otázku: „Je možno ovládnout naší svobodnou vůli tak, aniž bychom si toho všimli?“

   

   Hitler potřeboval Goebbelse a Goebbels potřeboval Hitlera. Oba muže sblížilo právě to, že životy, které považovaly za zpackané a nenaplněné, se v osudovém okamžiku proťaly a vzniklo nebývale silné pouto dvou mužů, kteří společně začali utvářet dějiny k obrazu svému. Tyto dva muže spojovalo mnohé, nejen jejich názory, byli si blízcí i povahově a i osudově. Oba dva totiž měli trpkou zkušenost, že nemohli v životě uplatnit to, čím chtěli být. Hitler se nestal malířem a dokonce ho posléze odmítal i vojenský sbor a Goebbels chtěl být původně spisovatel a básník a taky ho odmítal vojenský sbor, protože byl mrzák. Hitler se na uměleckou školu nedostal, Goebbels měl větší štěstí, studoval v Bosně starou filologii, dějiny a germanistiku. Goebbels, zrovna tak jako Hitler, nebyl oblíbený v kolektivu vrstevníků. Jeho nízký původ a útrpná role životního mrzáka mu nepřidávala žádné body k dobru. Zánět kostní dřeně, kterým onemocněl ve čtyřech letech způsobil, že mu zakrnělo holenní svalstvo a i přes veškerou tehdy dostupnou možnou léčbu nakonec vedlo ke vzniku tzv. koňské nohy. Goebbels to nesl velmi těžce a nazýval svůj osud „můj zpackaný život“. Školní léta a dospívání vnímal Goebbels podobně jako Hitler ta svá, jako totální propadák. Ačkoli Goebbels patřil mezi výjimečné studenty a byl jedním z nejlepších, působil arogantně a domýšlivě i nepřátelsky. Goebbels taky těžce nesl, že je synem nádeníka a děvečky ze statku.

Po občanské válce a pak po první světové válce Gobbels pochopil, že občanská pospolitost selhala úplně totálně. V té době procházel jeho vnitřní citový svět dalším otřesem, kdy jeho láska k zámožné zámecké dívce byla sice opětována, nicméně si trpce uvědomoval své nízké postavení, svůj úděl mrzáka a ani členství v katolickém spolku Unitas ho nenaplňovalo tak, jak předpokládal. Goebbels trpěl hluboce zakořeněným pocitem méněcennosti což překrýval navenek právě notnou dávkou arogance, nepřátelství a domýšlivosti. Goebbels dlouho věřil v křesťanského Boha, leč jeho silné pouto v tuto víru se později úplně zlomilo. Vinil Boha za to, že je mrzák i za to, že jako skvělý absolvent školy, nemůže najít žádné odpovídající zaměstnání. Zaměstnání pak našel díky jedné své přítelkyni v jisté filiálce drážďanské banky, ovšem jen na několik měsíců. Pak strádal a hladověl a tak se vrátil zlomený zase k rodičům, což považoval za další prohru a ránu osudu. V té době mu zemřel i nejlepší kamarád Richard Flisges. Goebbels začal být nemocný na těle i na duchu, začal nenávidět lidi, sebe a jeho svět dosavadní víry se zhroutil. Goebbels v té době napsal i román, kdy do úst svého hlavního hrdiny vložil slova, že je jedno v co člověk věří, hlavně že věří. „Čím silnějším a větším činím víru, tím větším a silnějším se stávám.“ Tato slova Goebbels pozdvihl nad Boha a věřil jim tak, že si utvořil Boha vlastního.

Koncem roku 1919 napsal Goebbels fragment dramatu s názvem „Boj dělnické třídy.“ Následovala propagace dramatu „Die Saat“ , jehož ústřední myšlenku bychom mohli shrnout tak, že "..až dělnická třída procitne a postaví se na odpor proti porobě a útlaku, zaseje semeno pro nové pokolení, které dozraje v silného, krásného a nového člověka.“

Goebbels velmi podrobně studoval dílo materialistických teoretiků Marxe a Engelse, dokonce četl i Dostojevského a Nietzscheho a ze všech děl si poskládal nějaké vize. Odrazilo se to i v jeho disertační práci, kde mimo jiné uvedl, že rozum a znalosti hrají v životě národů druhořadou a naprosto podřadnou roli a to tak zůstane navěky. Vzhledem k tomu, že Goebbels těžce nesl svou znevýhodněnou materiální existenci, utvořil si názor, že materialismus je kořenem všeho zla. A zrovna tak jako u Hitlera a Rosenberga se u něho začal vyvíjet tzv. syndrom jediné pravdy, že mezi materialismem a židovstvím je vzájemný vztah.

Abychom pochopili plně, proč se Goebbels stal zapřísáhlým nacistou, musíme si vysvětlit, že jeho vztah k Židům byl ze začátku přívětivý. Dokonce se setkával s jistým Dr. Josephem, rheydtským židovským právníkem a vedli hovory o literatuře. Goebbels považoval Židy za chytré, mimořádně nadané a způsobilé v zacházení s penězi, ostatně bylo na ně pohlíženo pořád jako na normální Němce, protože i oni přece bojovali za první světové války za vlast a císaře. Zlom nastal právě v té době, kdy Goebbels jako vášnivý čtenář zalistoval v knize Spenglera „Zánik Západu“ a četl i historickou morfologii Nietzscheho epigonů, kde Nietzsche varuje, že všechny kultury jsou podřízeny věčným zákonům vzniku a zániku a že materialistické období průmyslu tvoří civilizaci, která je počátkem zániku všech kultur. Goebbels začal své mylšení přetvářet. Vzhledem k tomu, že měl velmi drsnou zkušenost i z filiálky kde chvíli pracoval a byl svědkem inflace i toho, jak malí drobní střadatelé přicházejí o své úspory a židovští spekulanti si tu a tam přišli k bohatství, posunutí myšlení k nenávisti materialismu a židovstva bylo otázkou krátkého času. Goebels se utvrzoval v názoru, že židovský kapitalismus a jeho podvodný marxismus, neboli burza a marxismus, jak to nazval později, sledují jediný cíl a to, odstranění národní vlády a převedení jednoho kapitálu do rukou a moci jednoho burzovního kapitálu Jidáše.

Paul Joseph Goebbels po promoci zaznamenal, že svět o něho nestojí. Jeho trpká zkušenost, že nemůže najít uplatnění na trhu práce, že nezaměstnanost roku 1921 je hrozivá ho utvrdila v dalším názoru, který už klíčil a totiž, že společnost potřebuje radikální změnu. V této velmi dramatické době, která nebyla jednoduchá, se Goebbels setkává s Hitlerem, s hnutím a formující se ideologií nacismu. V Goebbelsově osobnosti můžeme najít i jakýsi destruktivní rys. Sám sebou se zvláštně kochal a byla mu blízká i jakási autosugestivní prolhanost. Goebbels tak, jako mnoho sociálně deklasovaných, poválečnými událostmi vykolejených a výmarských systémem zklamaných lidí, kráčel cestou Hitlera. Goebbels byl přesvědčen, že musí zachránit Západ, tak totiž vnímal a chápal nacionální socialismus.

Když Goebbels vstoupil do politiky v letech 1924-25 psal už o tvůrčím kapitálu v průmyslovém sektoru a burzovním kapitálu jako o hlavním nepříteli číslo jedna. Burzovní kapitál nebyl dle něj už tvůrčí, nýbrž příživnicko-uchvatitelský. Není již spojen se zemí, je bezbřehý a mezinárodní, nepracuje produktivně, ale vznikl do normálního procesu, aby z něho vysával procenta. A co bylo ještě v té době zatím jen teorií vyšinutého mrzáka, se později v kruhu stejně smýšlejících mužů stalo neoddělitelnou součástí víry, která byla povýšena na nové specifikum nové politiky.

Goebbels již takto myšlenkově vytvarovaný se v roce 1924 připojil k hnutí a v roce 1925 už hlásal, že národně socialistická politika už je politika zázraku nemožného a v duchu silného génia, který v chaosu doby vede národ na vlnách nové doby. Goebbelse, zrovna tak jako Hitlera, poháněla hlavně víra, ta byla nejsilnějším hybatelem všech věcí budoucích. Svůj život spojil s Hitlerem a tak se zúčastnil začátků nacionálního socialismu v severním Německu, vzestupu NSDAP v Berlíně a začala se utvářet i propaganda, ve které se stal mistrem. Hitler stále více pronikal do Goebbelsova vědomí a Goebbels stále více pronikal do vědomí Hitlera. Díky Georgovy Strasserovi (Hitlerův zmocněnec v severním Německu) se Goebbels dostal nakonec do blízkosti Hitlera. První a osudové setkání těchto dvou mužů proběhlo v duryňském Výmaru 12. července 1925. „Jak jej miluji..“ poznamenal si pak Goebbels do deníku. Goebbels Hitlera obdivoval naprosto nekriticky a vroucně. Citujme si slova, která jsou jasnou ukázkou muže, který našel smysl toho, to co hledal: „Do té doby jste byl mým vůdcem. Tady jste se stal mým přítelem. Přítelem a mistrem, se kterým se cítím naprosto spojen společnou myšlenkou.“

                                                                      -ed-

 

 

Autor: Eva Dreyová | čtvrtek 22.10.2015 20:21 | karma článku: 12,84 | přečteno: 522x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

Řeč prezidenta Trumpa v OSN byla jistě působivá a mnozí zaplesali, že konečně Amerika si bude hledět jen svého multikulturního národa, který potřebuje rozumné vedení a zametá si důkladně hlavně svůj práh.

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Motýlí dilema

V životě by mě nenapadlo, že se vážně dožiji psychoideologicko-politického hybridu alá Engels-Duhring-Hegel-Jung-Marx a další. A že to fakt bude implementováno naprosto vážně, zaníceně do všech hlav.

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Poselství

Důležité je znát protivníka. Nepodceňovat jej. Nepřetržitě sledovat jeho záměry, jeho metody a argumentace. Znát argumenty a nepřátelské snahy, což je nezbytný krok, abychom se jako národ staly imunní vůči ..

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77 | Přečteno: 686x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Islám - průkopník komunismu a jednoty

Starověký Islám byl vlastně průkopník komunismu. Jestlipak vůbec Karel Marx se svým "Watsonem" Bedřichem Engelsem tušili, když psali svá díla, která dodnes nesmiřitelně rozdělují svět...

12.9.2017 v 0:15 | Karma: 20,16 | Přečteno: 731x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Útok na Pearl Harbor aneb jak to všechno začalo

Píše se rok 1941. Do Washingtonu odjíždí zkušený japonský diplomat Saburo Kurusu. Snaží se s Američany vyjednat nějakou dohodu. Po neúspěšných jednání s Washingtonem je rozhodnuto.

11.9.2017 v 18:57 | Karma: 20,14 | Přečteno: 683x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-