Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Totální válka

„Početní síla a moc vnitřní bezpečnostní služby jsou obvykle přímo úměrné nedůvěře a strachu vládnoucí třídy..“ (Allen W. Dulles – CIA)

Pokud se jako já zabýváte otázkami, proč se dnešní svět ubírá cestou globalizace, proč se daly miliony lidí na pochod a přesouvají se do Evropy, tak vám je určen můj článek. Zapomeňte teď na chvíli na Obamismus, Merkelismus, Putinismus, Erdogismus. Nabízím vám úplně nový pohled na vzniklou světovou situaci. Jak s tím naložíte, je ryze na vás.

Každá světová válka měla za cíl jediné – světovládu. Stanovisko tedy k budoucí válce přímo krystalizuje především v pojmu – totální válka. „Z koncepce totální války vyplývá koncepce totální zpravodajské služby..“ (generálmajor William J. Donovan).

K pochopení a uchopení dnešní situace ve světě nám pomůže, když si na začátek připomeneme, že boj mezi imperialismem a socialismem se stal jádrem veškeré světové politiky. Americký prezident L. B. Johnson dne 12. července 1966 prohlásil, že imperialismus USA není ochoten opakovat chyby minulosti, kterých se USA dopustily ve 20. století dvakrát. Poprvé, když se spojené světové reakci nepodařilo udusit Velkou říjnovou socialistickou revoluci a podruhé, když se stejným silám nepodařilo zabránit vytvoření socialistického světového systému. Johnson zdůraznil, že potřetí už nelze připustit, aby se socialismus rozšiřoval. Časopis U.S.News, blízký Pentagonu, otiskl 3. července 1967, a vyznělo to vskutku hodně cynicky, „ Na každém kontinentu se úloha USA stala úlohou světového četníka a spasitele nekomunistických zemí..“ Tyto posbírané informace mají pro mě výpovědní hodnotu.

V celosvětovém zápolení mezi imperialismem a socialismem zaujímaly a zaujímají důležité postavení tajné služby agresivních států. Podporují politické, vojenské a ideologické akce v rámci globální strategie a pomáhají je připravovat. Jsou hlavními nositeli boje proti jiným státům. Významnou úlohu mají i při připravování a provádění celé řady vojenských akcí naplánovaných v globální strategii. Patří sem provokace, puče, tzv. „skryté války“ či „omezené války“ a všeobecné jaderné války. Na základě své rozhodující úlohy ve vývoji poměru sil ve světě zaujímá v globální strategii zvláštní postavení právě Evropa. Nadvláda nad Evropou byla, je a zůstává důležitou úlohou tajných služeb. Rozbor postavení tajných služeb v imperialistických vládních systémech ukazuje, že byly, jsou a budou součástí státního aparátu vždy. Hlavním znakem státu je zřízení veřejné moci. Každý stát zřizuje a vládne mocenskými nástroji jako je policie, armáda a justiční orgány. Do tohoto přímého a nepřímého mechanismu vykonávání moci v třídním státě jsou začleněny tajné služby. Prostupují jej různými způsoby na všech úrovních horizontálně i vertikálně. Tajné služby jsou nástrojem třídního boje. Podporují reakční vnitřní politiku, agresivní vojenskou a zahraniční politiku, hospodářskou politiku států a to tím, že jim a jejich ozbrojeným silám opatřují důležité výchozí podklady pro uplatňování vnitřní a vnější třídní funkce. Významné monopolní postavení ve špionáži, špiclování a dozorčí činnosti umožňuje tajným službám rozhodněji ovlivňovat politiku. Tajné služby mají také významnou úlohu v konkurenčním boji monopolů a v zápasech uvnitř vládnoucí elity. Úloha tajné služby je v podstatě určována tím, jakou vládnoucí elity zrovna vykonávají moc. Zda jde o tzv. zastřenou diktaturu anebo diktaturu brutální. Vzhledem ke krizi imperialistického systému se neustále přiostřuje imanentní tendence k otevřené diktatuře, k oklešťování demokracie, k autokratickým a fašistickým metodám vlády.

Pojďme si nyní objasnit, co se přesně rozumí pojmem špionáž, špiclování a podvratná činnost. Špionáž je organizovaná činnost tajných služeb a jejich agentů s cílem shromažďovat, získávat a předávat zájemcům fakta, předměty, výsledky výzkumů či další jiné informace, které jsou přísně utajovány. Pátrání po informacích zahrnuje shromažďování a zužitkování skutečností. Informace se získávají legálně a nelegálně. Na oblast špionáže se vztahuje vše, co může jednomu státu dopomoci k převaze nad druhým. Vedle špionáže je zde rozsáhlý systém špiclování a dozoru uvnitř států, zaměřený proti všem demokratickým silám. Špionáž má důležité postavení v agresivní politice a vojenské doktríně hlavních imperialistických mocností. Podvratná činnost zahrnuje nepřátelské akce tajných služeb uvnitř vybraného státu, které směřují ke kontrarevolučnímu zvratu mocenských politických poměrů a k odstranění společenského zřízení. Je zaměřena i proti pokrokovým a vyspělých demokratickým silám ve státech a zabraňuje přetváření vlád, anebo vyřazuje ze společenského života demokratické síly, aby utvořila prostor pro přechod k diktatuře. Podvratná činnost je spjata s protinárodní a protidemokratickou vnější a vnitřní kontrarevolucí . Zároveň podporuje mocenskou politiku monopolního kapitálu ve vlastní zemi a násilnickou politiku hlavních imperialistických mocností vůči jiným státům, které patří do jejich koaliční oblasti sféry či vlivu. Mezi podvratné činnosti patří zejména sabotáže, diverze, teror a také specifické části psychologického vedení války. Organizovaná, řízená a inspirovaná diverze se zaměřuje na poškozování hospodářství, státní moci a obrannou sílu a na jejich systematické podrývání. Sabotáž zahrnuje všechny metody tzv „podzemního boje“. Sabotáž je zaměřena hlavně na vedení hospodářských a státních orgánů. Diverze a sabotáže jsou doplňovány organizovaným psychologickým i fyzickým terorem. Teror zahrnuje prostředky, které mají vzbuzovat hrůzu, strach, zastrašovací metody, psychologický nátlak. Teror je otevřený odpor proti nějakému státnímu a společenskému zřízení či proti jiným pokrokovým státním a společenským systémům a zároveň slouží i k tomu, aby svými prostředky takový odpor vyvolával. K terorismu patří i fyzické ničení protivníka, destrukce budov, techniky, žhářství, ničení, útoky na život a zdraví občanů. Mezinárodní terorismus není nic jiného než prostředek agresivní politiky.

Tajné služby mají také svou významnou úlohu v psychologickém vedení války. Psychologické vedení války má vzbuzovat agresivitu širokých vrstev obyvatelstva a ozbrojených sil a uměle vyvolávat křižácké nálady proti všem. Formy a metody psychologického vedení války mají mnoho variant, vyjmenujme si některé např. dezinformace v médiích, štvaní občanů proti sobě, cílevědomé padělání, šíření pověstí a nepravd až po kontrarevoluční propagandu, podněcování ke kontrarevoluci atd. Psychologická válka většinou slouží k přípravě vojenské agrese. Tajné služby a jejich agentury si pro diverzi, sabotáž a terorismus vybírají cvičené či získané agenty anebo osoby , které je možno k takové činnosti svést právě působením psychologické války. Konspirace tajných služeb se pak stará hlavně o to, aby zastřela přímý kontakt s diverzanty, sabotéry a teroristy. Do činnosti tajných služeb také spadají hospodářské války, obchod s lidmi, kontrarevoluční puče, provokace, které mají vyprovokovat válku či dodat záminku k zahájení dalšího stupně eskalace agrese, letecké provokace a podobně.

Nadnárodní korporace potřebují stále rozšiřovat své pole působnosti, hledat odbytiště pro své výrobky po celé planetě. To platí jak pro materiální tak pro duševní produkci. Rostoucí je význam ideologického ovlivňování obyvatelstva stejně jako psychologické zpracovávání obětí agrese. Informace silně ovlivňují rozhodování, proto se média v 21. století stala hlavním prostředkem, jak rozhodování lidí řídit. A abyste nezapomněli, co jste si právě přečetli, dovolte mně na závěr citovat jednoho amerického senátora:

„Za Dullese byla při formování a provádění zahraniční politiky hlavní silou CIA, řízená jeho bratrem Allenem. Nezávislá na Kongresu, nevázaná žádnými smluvními závazky, pletla se CIA do politiky, připsala si k dobru svržení Arbenze v Guatemale a Mosadeka v Íránu, angažovala se v Laosu a Vietnamu a pomáhala naplánovat a uskutečnit invazi na Kubu..“ (americký senátor Eugene McCarthy).

-ed-

Autor: Eva Dreyová | úterý 31.5.2016 3:11 | karma článku: 20,28 | přečteno: 640x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

Řeč prezidenta Trumpa v OSN byla jistě působivá a mnozí zaplesali, že konečně Amerika si bude hledět jen svého multikulturního národa, který potřebuje rozumné vedení a zametá si důkladně hlavně svůj práh.

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Motýlí dilema

V životě by mě nenapadlo, že se vážně dožiji psychoideologicko-politického hybridu alá Engels-Duhring-Hegel-Jung-Marx a další. A že to fakt bude implementováno naprosto vážně, zaníceně do všech hlav.

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Poselství

Důležité je znát protivníka. Nepodceňovat jej. Nepřetržitě sledovat jeho záměry, jeho metody a argumentace. Znát argumenty a nepřátelské snahy, což je nezbytný krok, abychom se jako národ staly imunní vůči ..

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77 | Přečteno: 686x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Islám - průkopník komunismu a jednoty

Starověký Islám byl vlastně průkopník komunismu. Jestlipak vůbec Karel Marx se svým "Watsonem" Bedřichem Engelsem tušili, když psali svá díla, která dodnes nesmiřitelně rozdělují svět...

12.9.2017 v 0:15 | Karma: 20,16 | Přečteno: 731x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Útok na Pearl Harbor aneb jak to všechno začalo

Píše se rok 1941. Do Washingtonu odjíždí zkušený japonský diplomat Saburo Kurusu. Snaží se s Američany vyjednat nějakou dohodu. Po neúspěšných jednání s Washingtonem je rozhodnuto.

11.9.2017 v 18:57 | Karma: 20,14 | Přečteno: 683x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Vpád Japonců do Mandžuska aneb jak to všechno začalo

V roce 1930 se Japonsko stalo velkou vojenskou silou. Předpokladem k rozšíření japonského panství v celé oblasti Dálného východu a Tichomoří bylo ovládnutí Číny a získání jejích surovinových zdrojů.

10.9.2017 v 9:43 | Karma: 23,15 | Přečteno: 1204x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Ameriko přestaň (aneb tohle je osobní)

Já nechci válku! Přestaň ohrožovat světový mír. Přestaň mi bulíkovat, že zásadní hrozba války vychází od severokorejců.

7.9.2017 v 23:43 | Karma: 45,52 | Přečteno: 19709x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Nic není nemožné

Vyvrácení základní teorie spěje vždy k vědecké revoluci. Kříže pryč z kostelů, pohlaví X, divíte se? Já ani ne.

7.9.2017 v 3:29 | Karma: 27,05 | Přečteno: 1021x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Poláci na „první dobrou“ aneb jak (ne)dostat přes držku

Zůstali jaksi izolováni, neboť jim dnes z Véčtyřky zůstal jediný spojenec a to jsou Maďaři. Slováci se (asi) nechají koupit a Češi zvolí (asi).. (hele, je to dlouhý, tak jenom koho to zajímá, ať si ušetříte zbytečný zklamání, ok?)

31.8.2017 v 18:17 | Karma: 40,97 | Přečteno: 1867x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Změna status quo aneb máme kliku

Německo, Francie, Itálie, Británie, Portugalsko, Španělsko, Belgie a mnohé další státy už lze definovat jako Dár al-islám. Tedy země - svět islámu.

28.8.2017 v 23:25 | Karma: 28,70 | Přečteno: 663x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Mezinárodní spolupráce aneb hlad je sviňa

Německý supermarket Edeka odstranil na jeden den ze svých regálů zahraniční zboží. V těch regálech tedy moc potravin nezůstalo. Hlad je sviňa.

28.8.2017 v 2:05 | Karma: 23,80 | Přečteno: 541x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Spiritus agens

Poslední výroky papeže Františka opět ohromily svět, možná i proto, že zazněly po teroristickém útoku v Barceloně, což mnohým zdá se být nevhodné.

26.8.2017 v 23:04 | Karma: 17,99 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Které komunisty máte na mysli?

Nebavte se s komunisty, to mi radí server Forum24. Které komunisty má ovšem server na mysli? Ono to není s těmi komunisty tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Ono je jich víc druhů. Nevěříte? Věřte.

9.7.2017 v 18:55 | Karma: 26,88 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Mládež jako rukojmí

Někteří ideologové a organizátoři mají tak zběsilé nitro, že to, co je přirozené a zákonité v životě, násilně přetvoří v demagogické „literární“ dílo, které uvedou reakční síly do praxe.

6.7.2017 v 7:35 | Karma: 27,76 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Soros není Bůh

i když si na něj rád hraje a kupodivu mu v jeho božství mnoho lidí pomáhá a většina neodporuje. Vrtochy tohoto přebohatého staříka odborná veřejnost tituluje jako „kontroverzní názory“. Zní to vzletněji.

25.6.2017 v 19:06 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Hoď kamenem kdo bez viny

Případ Warmbier rozpoutal vášnivé diskuze. Hororová líčení, předhánění se v líčení hrůz táborů v Severní Korei.

24.6.2017 v 3:39 | Karma: 21,94 | Přečteno: 1000x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

NATO došel dech?

"Jsem dost zděšen, ministr obrany Martin Stropnický žádnou koncepci české armády nemá.." takto komentuje analytik Štefec situaci okolo bezpečnosti a zbrojařů. Nelichotivě zněl i komentář o NATO.

21.6.2017 v 23:40 | Karma: 20,01 | Přečteno: 805x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Chceme žít v takovém světě? Aneb jak se kalí budoucnost

Moderní stát dneška trpí krizí, která začala otevíráním hranic a neschopností zachovávat závazky vůči občanům. Stát a národ spolu vždy dokázaly fungovat společně.

21.6.2017 v 1:40 | Karma: 23,97 | Přečteno: 721x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Přikrášlování „pravdy“ objektivizmus nezaručí

Přesto, že tento můj článek zřejmě vyvolá silnou kontroverzi, rozhodla jsem se ho po zralé úvaze uveřejnit i na svém profilu. A vypůjčím si jeden citát od Jana Campbella: „Souhlasu netřeba.“

19.6.2017 v 22:11 | Karma: 26,67 | Přečteno: 1265x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

S výrokem polské premiérky nemám problém

Polská premiérka Beata Szydlová je pod palbou kritiky. Podle kritiků prý zneužila historii k politické kampani.

16.6.2017 v 1:53 | Karma: 39,92 | Přečteno: 2026x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-