Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč musel zemřít socialismus

„Musíme vycházet z dnešních skutečností, chceme-li tyto skutečnosti změnit..“ (spolkový kancléř NSR Willy Brandt, Hannover 1967)  

Od druhé světové války výrazně zesílila politická aktivita tajných služeb, to není nic, co by někoho mohlo překvapit. Co je zásadní je to, že západoněmecké tajné služby byly úzce spjaty s tajnou službou USA. Politiku USA a jejich spojenců můžeme charakterizovat koncepcí tzv. přizpůsobování se, přesně jak je vyvinuly USA a schválilo NATO.

Bývalé společenství socialistických států dosahovalo mírového soužití států s rozdílným společenským zřízením. Toto je velmi zásadní si uvědomit. Taktéž snaha o evropskou bezpečnost byla ze stran socialistických států očividná. Imperialistická buržoazie byla v hlavních státech NATO nucena se přizpůsobovat mezinárodní konstelaci sil více než dříve. Části monopolního kapitálu se dostávaly v určitých oblastech své zahraniční politiky do realističtějších pozic. Kapitalistický systém se vyznačuje hlavně bohatstvím materiálním, nikoliv duševním, proto je jeho úspěch u mas maximální. Plyne to z koncepce, kterou velmi srozumitelně popsal už Adolf Hitler. Koncepce přizpůsobování se byla tedy zaměřena k tomu, aby se uspořádaly fronty proti světovému socialistickému systému. Aby se rozsáhle zmobilizoval potenciál imperialistických států pro boj proti socialismu a samozřejmě s tím spojený i boj proti komunismu. Aby byly vyvinuty pružnější taktické a strategické metody. Aby se mohlo přejít k protiofenzivám namířeným proti všem socialistickým státům a hlavně proti SSSR.

Podstata imperialismu je agresivní a reakční a ani v našem století se v tomto směru nezměnila. Světový imperialismus a s ním i imperialismus americký, který je jakýmsi předvojem, se vměšuje do záležitostí jiných národů a v podstatě chce všude vládnout. Porušuje legitimní práva národů a jejich svrchovanost. Násilí, podplácení a hospodářské pronikání má jasný cíl – vnutit jiným státům svou vůli. Socialistické státy byly samozřejmě překážkou k cílům globalizace a novému uspořádání světa a k ovládnutí celých kontinentů a poté i celého světa. Socialistické státy totiž zúžovaly stále víc a víc hlavním mocnostem NATO prostor, kam se nemohly tyto mocnosti vojensky dostat. Třetí světová válka by totiž znamenala válku totální a s tím je spojeno zničení planety a lidstva. Mocnosti NATO si to uvědomovaly stejným dílem jako si toho byly vědomy státy socialistické. NATO tedy kladlo důraz na boj na tzv. „tajné frontě“. A právě proto nabývaly po druhé světové válce na významu tajné služby, neboť pro sedmdesátá léta minulého století byl kladen důraz na význam tajných služeb a jejich činnost. Podrývání společenství socialistických států zevnitř, hospodářsky i politicky je oslabovat, podkopávat jednotu, diskreditovat socialistické zřízení i jejich vládní představitele. Pronikání do vládních špiček socialistického systému a důsledné vytváření tzv. pátých kolon bylo přesně tím, jak rozštěpit a oslabit jakékoliv snahy o jednotu v duchu myšlenky socialismu. Páté kolony byly úspěšně zřízeny nejen v Evropě, nýbrž i v Latinské Americe, v Asii, v Africe, ovšem v SSSR se nepodařilo úspěšně vytvořit pátou kolonu, což byl pro tajné služby důvod k znepokojení.

Tímto bychom mohli shrnout protisocialistickou strategii imperialismu. Je totiž charakteristické, že tajné služby se staly hlavním nositelem psychologického vedení války proti socialistickým státům. Strategie koncepce zahrnovala v duchu tzv. teorie rovnováhy nejen totální špionáže proti jiným státům a jejich obrannému společenství, nýbrž i podvratnou činnost jako předehru, co by průvodní jev vojenské agrese. Protisocialistická politika a strategie byly hlavním motorem NATO ve dvacátém století. Uvědomme si, že vlády imperialistických států odcházely a přicházely, ale činnost tajných služeb se permanentně rozrůstala. Jejich prostředky a metody se sice stále mění, ovšem cíle zůstavají stejné i dnes. Aby se mohl prosadit světonázor, je nutností rozpínavost imperialismu, globální jednotné vedení, sterilita národnosti, homogenizace států na planetě, vymýcení kulturněhistorického směru renesance a pěstování neohumanismu v jeho podobách dle koncepce pro 21. století a podpora imunosuprese ve společnosti.

 

-ed-

Autor: Eva Dreyová | pátek 3.6.2016 17:57 | karma článku: 26,50 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

Řeč prezidenta Trumpa v OSN byla jistě působivá a mnozí zaplesali, že konečně Amerika si bude hledět jen svého multikulturního národa, který potřebuje rozumné vedení a zametá si důkladně hlavně svůj práh.

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Motýlí dilema

V životě by mě nenapadlo, že se vážně dožiji psychoideologicko-politického hybridu alá Engels-Duhring-Hegel-Jung-Marx a další. A že to fakt bude implementováno naprosto vážně, zaníceně do všech hlav.

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Poselství

Důležité je znát protivníka. Nepodceňovat jej. Nepřetržitě sledovat jeho záměry, jeho metody a argumentace. Znát argumenty a nepřátelské snahy, což je nezbytný krok, abychom se jako národ staly imunní vůči ..

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77 | Přečteno: 686x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Islám - průkopník komunismu a jednoty

Starověký Islám byl vlastně průkopník komunismu. Jestlipak vůbec Karel Marx se svým "Watsonem" Bedřichem Engelsem tušili, když psali svá díla, která dodnes nesmiřitelně rozdělují svět...

12.9.2017 v 0:15 | Karma: 20,16 | Přečteno: 731x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Útok na Pearl Harbor aneb jak to všechno začalo

Píše se rok 1941. Do Washingtonu odjíždí zkušený japonský diplomat Saburo Kurusu. Snaží se s Američany vyjednat nějakou dohodu. Po neúspěšných jednání s Washingtonem je rozhodnuto.

11.9.2017 v 18:57 | Karma: 20,14 | Přečteno: 683x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-