Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P45e41t12r 93Ř45e36h55a

26. 4. 2015 21:37

Mám známého bezdomovce. Znali jsme se už před revolucí. Občas jsme si spolu dali v hospodě pivo. Když přišel rok 1990, řekl mi, že se rozhodl, že už nikdy nebude pracovat. A opravdu od té doby nepracuje. Snad jen z výjimkou, kdy se v zimě nechá zavřít na protialkoholní léčbu. Potkávám ho jen pár krát za rok a pokaždé ze mně dostane nějakou tu stovku. Je mi jasné, že si koupí nějaké levné víno a když něco zbude i něco k snědku. Musím říct, že je mi ho líto, jak ubohým životem žije a vůbec mu nezávidím.

1 0
možnosti
PS

P40e52t17r 61S15k86á41c34e84l

26. 4. 2015 22:38

Už vůbec bychom neměli závidět těm, kteří nás za 25 let dostali do tohoto mravního a materialistického marasmu. Zanedlouho o nich dějepisy nebudou pět chválu. Za jimi řízenou či nezřízenou společnost, kde vše je o penězích až na prvním místě. Bohužel. Jsem rád za přeměny v roce 1989, počítal jsem s nimi o rok dříve. Ale - i před rokem 1989 se našli šéfové národních aj. podniků, kteří uměli s lidmi jednat, uměli řídit chod svěřené, byť socialistické firmy. Např. Zetor Brno ještě v roce 1990 vyvážel do 80. zemí světa, zásluhu na tom měl kolektiv kolem Ing.Chalikova. Nedávno ve věku 95 let zesnulého, na jeho rozloučení došli jen ti, co s ním denně spolupracovali na dobrém díle. Totalita, netotalita - výroba nás živí, že? Neschopní chlapci, kteří Zetor zprivatizovali a ti co jej posléze k záhubě vedli, v ostudě ani neposlali kondolenci.

Že tohle s bezdomovci nesouvisí? Moc a blahobyt státu závisí na výkonném průmyslu, víte? A osudy národů závisí na způsobu jejich vyživování - tohle jsou vzkazy od moudrých, žijících před více jak 100 lety a platí dodnes.

Problém chudých nevyřešíme denní pomocí jim, drobnými dary. Řešení se nabízí v každých dalších volbách, kde tam jedině můžeme zajistit přeměny. To se ale musí voliči změnit u sebe sama a bevolit negativně. Jednou Pepík, ten zklame a podruhé Franta. Ten taky naseká dluhy a korupci nevymýtí. Účelově a narychlo založená hnutí taky nejsou řešením, jejich šéfové si vše ohlídají. Jen NEparlamentní strany mohou vnést změnu do zaběhnutých "pořádků" a ty by měli všichni volit, všichni jít k volbám.

Potom bude líp - poslední dvě slova píšu a říkám od roku 2010, posléze si je přivlastnilo jedno hnutí. Pokud chceme "hnutí", tak jen mysli - tedy příchod zdravého rozumu...R^

0 0
možnosti
Foto

R^

Kdysi moje (tehdy ještě malá) dcera hodila na Jungmannově náměstí žebrákovi do čepice nasyslenou dvacku a já to (tehdy ještě dobře situovaný a náležitě sebevědomý občan) okomentoval slovy, že to dotyčný stejně prochlastá. Venkovanka (kterou jsme tenkrát vodili po krásách hlavního města) mi na to řekla: "Ale zrovna příjemný život nemá, že?" Trochu (ne moc) mě to probudilo do reality. Není důvod zkoumat, co ten který bezdomovec s nějakou tou "dvackou" udělá. I kdyby ji opravdu prochlastal, jistě by neudělal nic horšího než já na jeho místě.

4 0
možnosti
PC

Onehdy jsem u nas v samoobsluze narazila na bezdomovce...mel stovku, neco malo v kosiku (spocitany, za kolik to ma) a resil u zeleniny, co si muze jeste koupit, ochrankar mu to pomahal vazit a pocitat. Vzal si dve cibule, dva jablka a hledali malou papriku, aby to vyslo. Rikal,ze papriku nemel, ani nepamatuje... Neustala jsem to, dala jsem mu dve stravenky za 70, at si koupi co chce...a lidi na me koukali blbe...

9 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-