Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Proti Vašemu shrnutí nemohu nic namítat, ale když to zjednoduším, tak se dá říci, že všechny informace z historie (i nedávné) jsou pokroucené k nepoznání. Kdyby se podařilo oživit některé přímé pamětníky, ti by se divili.

Vlastně lidé žijí věky v různých virtuálních realitách, hlavně kulturních.

0 0
možnosti
JK

J94a32n 50K76o30v51á44ř

1. 10. 2015 21:00

... anonymní jsou především čtenáři (anonymní autor nemusí být a priori darebák: třeba se jen snaží vykompenzovat výhodné postavení anonymních čtenářů, kteří zpravidla nebývají o nic lepší než on).

... informátor (v běžném slova smyslu) je donašeč, vulgo práskač (neinformuje veřejnost, ale mocné nebo mocenské struktury ... zpravidla tajně).

... bible jako zdroj informací? nebo manipulací? Bible může být (a bývá) nástrojem manipulací, ale i jejich cílem (což není "její vina"). Manipulováni jsme všichni (ti, kteří si to uvědomují nebo to aspoň připouštějí, bývají zmanipulovaní méně ... náboženská víra s tím nemá co dělat).

... k vnímání informací dost dobře:

http://technet.idnes.cz/osm-nesmyslu-kterym-verite-dfy-/veda.aspx?c=A131023_131808_veda_pka

0 1
možnosti
ED

E54v44a 29D82r56e40y42o22v29á

1. 10. 2015 21:37

:-), prosím přečtěte si tuto větu v mém textu velmi pozorně:  "Říká se, že anonym je člověk, který nepáchá jen dobro a je spravedlivý. Anonym je člověk, který nechce být prozrazen a za svou anonymitou může páchat v podstatě cokoliv.".. - pokud té větě beze zbytku rozumíte, je vaše poznámka irelevantní. Pokud jí nerozumíte, nemá smysl, abyste četl můj text dál. Děkuji vám za pozornost -ed-

1 1
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-