Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, ony se USA vlastně ani nemusely snažit. Pominu teď samu podstatu komunistické ideologie, která jde ve skutečnosti proti humanitě. Zaměříme-li se totiž na jakýkoli komunistický režim, který v historii vznikl, vždy to byla totalitní diktatura. Nedošlo k osvobození společnosti, nýbrž k uchvácení moci úzkou skupinkou lidí a vytvoření policejního státu, který se víceméně nelišil od těch fašistických. Všechny státy, v nichž v Evropě vládli komunisté, snad kromě Jugoslávie, byly navíc vazaly agresivního Ruského impéria, které se v té době maskovalo jako Sovětský svaz. RVHP i Varšavská smlouva byly žalářem národů, a není proto divu, že se to nakonec sesypalo. Praktický komunismus nefungoval a nikdy fungovat nebude. Historie nás může varovat před tím, abychom se o jeho zavedení už nikdy nepokoušeli.

0 0
možnosti
MK

Je kontraproduktivní, chcete-li něco podstatného sdělit, nechávat na čtenáři, aby se domýšlel. Účelnější je pojmenovávat přímo a co nejstručněji; ale tak, aby se hlavní myšlenka neztratila.

Je zřejmé, že článek není určen pro běžného čtenáře (už svojí délkou) a ti, kteří by byli schopni ho jako celek komentovat, to asi neudělají. Nechci být příliš kritický, vybral bych si pasáže, se kterými se dá souhlasit, u jiných mě vadí až zbytečné opakování jen s drobným posunem.

0 0
možnosti
Foto

Imperiální zájmy jsou imperiální zájmy a každá velmoc je má, jinak by nemohla aspirovat na statut velmoci a brzy by se rozpadla pod tlakem jiných velmocenských aspirantů. Tudíž z útočného i obranného logického reflexu používá všechny momentálně dosažitelné metody k tomu, aby si okolní terén prohmatala a případně připravila pro expanzi, která nemusí být útočná, ale i obranná. Musím vědět, co protivník dělá, co připravuje. Tady se obrana a útok stírá. Ambice usnadňují chyby protivníka, který rovněž čeká na chyby toho druhého. Nic nového pod sluncem. Pokud se se týče strašení válkou, tak je zcela jednoznačné, že tehdejší SSSR byl po válce zcela vyčerpaný a na nějakou vojenskou expanzi na západ prostě ani hospodářsky, ani co se lidských zdrojů týče, neměl. Armády satelitů byly nespolehlivé, spíše by byly zdrojem dalších problémů. USA jako velmoc prostě pronikaly dál, hospodářsky i vojensky, kam až to šlo, přičemž těžily se své aureoly zachránce z II. SV. Zcela ovládly Evropu, což po spadnutí masky dvou bloků po r. 89 se ta expanzní politika jasně projevila ve vztahu k RF, kdy se vlastně hranice expanze posunula ze Šumavy na čáru Balt až Kavkaz. Od r. 48 do r. 89 byly tyto expanzní snahy USA v našem vlastním zájmu, mohli jsme na tom profitovat. Tedy za předpokladu, že se z jednoho sevření nevrhneme nekriticky do druhého, že zachováme rovnováhu tlaku, což se nestalo. Proč, to už je jiný výklad.

V každém případě, zprofanované slovo "imperialista" tak mnohokrát skloňované v komunistickém tisku, nebyla vůbec nepravdivé. Daleko více pravdivé, než si sami komunisté uvědomovali.

Snaha tajných služeb nemusí vždy končit podle plánu, spíše může vyvolat nečekaný dominový efekt nebo mutaci zamýšlených plánů, protože je ve hře mnoho neznámých. pak už letí jen lavina průšvihů, kde terorismus z různých stran je jen doprovodem, někdy i zoufalý pokus dostat věci pod svojí kontrolu.

Můžeme to komentovat, uvědomovat si to, ale je to běžná součást světové politiky.

3 0
možnosti

To se mýlíte, pane Černý. Byl to naopak Západ, který byl po 2. světové válce vojensky vyčerpaný. Západní evropské země nebyly bojeschopné a USA byly vyčerpány válkou v Tichomoří. Stalinovi generálové proto plánovali zdrcující úder proti Západu, který by vedl ke stejně slavnému vítězství, jako bylo to vítězství nad Hitlerem. Na počátku 50. let 20. století stál svět před třetí světovou válkou, kterou by rozpoutal právě agresivní Sovětský svaz. Nakonec k ní nedošlo, a to za prvé díky tomu, že si některé západní země na odstrašení pořídily jaderný arzenál, a pak také zemřel masový vrah Stalin a v sovětském vedení nastal boj o moc. Chruščov už na další konfrontaci neměl takový zájem.

0 0
možnosti
SN

:-)........Evo, napsala jste to výborně, je vidět, že se vtom orientujete ! JE to tak.

S agentem Šiškou neztrácejte čas, je to marný, jeto marný je to marný!! Kdo se kolem sebe dívá, těch informací je dnes dostupných nekonečné množství a nemá IQ tykve, Vám musí dát za pravdu. R^VR^

0 0
možnosti
PM

P82a92v50e97l 82M25a21c89h

20. 7. 2016 21:21

Je strasne zajimave ze konspiracni teorie nikdy neumiraji ci receno jinymi slovy - snouska hlouposti. Jestli si mohu dovolit, kravin.

3 2
možnosti
Foto

Proč by názor, že existují jednotlivci, kteří pod záminkou boje proti terorismu sledují cíl zlepšit si pozici pro jiné vlastní hry, třeba policie zvýšení svých početních stavů, měl být považován za něco, co je tak trochu mimo, by měl být shledáván za tak trochu nonkonformní.

1 0
možnosti
Foto

Nádhera, jako bych slyšela mluvit Miloše Jakeše po letech, stejně jako Receepa Tayipa Erdogana. Ten bájí o záškodnických podvratných skupinách ve svém Turecku už zhruba 8 let a neustále v rámci boje vůči diverzantům, kteří ho na internetu srovnávají s postavou z Tolkiena provádí čistky v jeho Turecku. I on totiž pochopil principy vedení psychologické války, ale z opačné strany, jako hlava své země. Manipuluje se svým vlastním lidem úplně dokonale a západní korporátní média jsou na něj krátká. V.V. Putin už je dál. Neprovádí takové rozsáhlé čistky, svůj národ má na kolenou, stačí jen zabájit o barevných revolucích, které se snaží podvrátit jeho rodné Rusko. Stačí jen nepokoje na Ukrajině a v Rusku mají mocnou zvraň. Chcete, aby to v Rusku bylo jako na Ukrajině, kde Stefan Fulle jedná o připojení států k EU, tam neroste tráva atp. A v Ukrajině doopravdy už ani ta tráva moc neroste, chtějí si zvolit válečnici svou prezidentkou a další zvláštní věci. V.V. Putin je totiž poctivý agent tajných služeb, jenž zná strategii vedení psychologické války. Prblém s psychologickou válkou organizovanou mediálními korporátními vlatníky ze západu je bohužel to, že vůbec není přesná. V rámci arabského jara se dostali k moci pochybní islamisté šíleného kalibru, tzv. Muslimské bratrstvo, jež je napojeno na teror, drogový byznys, válku gangů atp. Muslimské bratrstvo ale bylo záhy svrženo vlastním lidem v Egyptě a jeho hlava odsouzena k trestu smrti krátce potom, co byla natočena s Billem Clintonem. Toto nelze ignorovat. Toto je divné. Kdo si podá ruku s manžely Clintonovými, ten je do pár let mrtvý a to je neblahá zákonitost, která se podceňuje.

2 2
možnosti
ED

E73v73a 98D45r94e18y58o31v12á

20. 7. 2016 21:36

A tak paní Havelková, když někdo buduje systematicky od druhé světové války ideologické základny totální špionáže a podvratné činnosti po světě, tak se tomu Erdoganovi a Putinovi nedivte, že už nevěří ani vlastnímu stínu :-).. k tomu připočtěte moderní imperialistické metody psychické manipulace s lidmi a máte vymalováno, např. takový Fidel C. vzpomínáte na něj?..ten by Vám mohl povídat, kdyby mohl, jak to všechno funguje a jak se na to dojede, když se věří vlastnímu stínu a přestane se dávat pozor.. ;-)

1 1
možnosti
Foto

Karma... treba pripomínať komunistické žvásty do nemoty. Ani som neveril, že by dnes niekto niečo také vytiahol, alebo dokonca sám zosmolil. Dúfam, že to mnohých nerozhodných odradí od fandenia komančom a im podobných.

P.S.: Mal niekto žalúdok, aby to prečítal celé? Priznám sa, že ja som bol zvedavý po pár odsekoch hlavne na ten záver. Ale nebudem urážať.

2 2
možnosti
Foto

Která třída vede proti které třídě boj?

0 0
možnosti
Foto

Boj mohou vést jen třídy? 8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-