Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V ústavě USA se slovo demokracie nevyskytuje.

Není tam ani jednou. Určitě to není nedopatření ani omyl, ti kdo ústavu psali věděli dobře co dělají.

0 0
možnosti
Foto

Evropa si tu zločinnost zkoncentrovala do dvou válek. Zvláště ta poslední jen potvrdila, že zlo je nekonečné a boj s ním tudíž rovněž.

0 0
možnosti
Foto

Sokrates o demokracii

"Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."

4 0
možnosti
JM

J76a73k92u47b 56M24a14c42h

18. 4. 2017 8:20

Že Vás to ještě neopustilo, je to otravné, ale asi to vynáší. Stát ,kde se demokraticky skoro nic neutají je v nevýhodě proti státu, kde se dá , pomocí represe a třeba i vražd odpůrců, utajit prakticky všechno. Ale to víte i Vy a my to máme ještě v dobré paměti. A je zajímavé, že to,komunisty, neomarxisty a jejich pomocníky předpovídané zhroucení tohoto" prohnilého" státu nepřichází a nepřichází. Je to k uzoufání,že?

1 0
možnosti
Foto

Stát je vždy prohnilý. Neznamená to ale, že je slabý.

1 0
možnosti
Foto

No vidíte a to tam měli docela silný policejní stát.

Podle ideologie, kterou zastávám, všechny tyto problémy, které popisujete, lze dát jednoznačně na vrub státu.

Základem naší civilizace je svobodná produkce zboží a služeb včetně takových, kterým se říká veřejný statek. Spravedlnost je pak vyjádřena základní premisou přijatelnou pro všechny a to je: Princip neiniciace násilí (Non Agresion Principe NAP).

Je to opět stát, který brání lidem ve svobodné výrobě a produkci služeb smrští svých regulačních pravidel, které některé lidi zvýhodňují před druhými a expanzí státního násilí proti svobodě a soukromému vlastnictví tedy neustálým porušováním principu NAP.

1 0
možnosti
JK

No bóže ta Amerika je jeden velký marast, vraždění, loupeže, podvody, no hrůza. Vlastně je s podivem, že v tom lidé vůbec žijí. Asi je drží v okovech, nebo za ostnatým drátem, aby neutekli. Asi jsem se teď dotkl uctívačů dob minulých a to bych neměl, ten ostnáč byl na našich hranicích, tak to se omlouvám.

Vlastně je to ukázka té demokracie, Amerika má dost přesně zmapovanou svoji historii nejen organizovaného zločinu, také toho jak byl potírán a trestán a jak se ta spravedlnost s tím vyrovnala. To mě v článku bohužel chybí. Asi by to žánrově nezapadalo.

Pokuste se totéž napsat o Evropě, že to není jednoduché, vraždy, podvody a machinace na vysokých místech, kdo a jak zde zbohatl na válkách, kdo byl stíhán a odsouzen. Všechno je jaksi zamlženo a nikdo (raději) nic neví. A co na to spravedlnost a demokracie - nic.

4 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-