Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sleduju dění v RP a nemám daleko do Cieszyna, kde čtvrtletně vlakem zajedu, něco menšího koupím a v jedné hospodě posedím s místními u Zywieckiego piva a trošce jejich vodky. Je skutečně zajímavé jak nynější tamní opozici vadí převelice vláda partaje PiS i s prezidentem Dudou. Ano, levice jenž vůbec není teď zastoupená v parlamentu + multikulturní liberálové z PO jsou z toho zcela vedle. Ale mají smůlu, vláda B. Szydlo si nevede špatně a u lidí má velmi slušnou podporu. Souhlasím s autorkou v hodnocení projevu premiérky v Osvětimi. Včera i dnes ve večerních zprávách TVP1 se tomu věnovali. R^R^

0 0
možnosti

Třeba opravdu znáte polské reálie. Pak je opravdu škoda, že napíšete A a už nenapíšete B.

0 0
možnosti

K89a45r93e50l 67M52a41s96e11k

16. 6. 2017 15:17

Zkuste mluvit jenom za sebe a ne za všechny Evropany a hned bude líp.

1 1
možnosti

Proč? Stačí upřesnit, že za všechny Evropany kromě p. Maška a je to přesné!:-P;-D

3 0
možnosti

Nedávno jsem zahlédla: Víte jaký je rozdíl mezi krávou a Holocaustem? Krávu nelze dojit 75 let v kuse. :-)

0 3
možnosti

K Vámi udávaným důvodům, proč někteří lidé prosazují tuhle nesmyslnou masovou migraci, přidám ještě jeden:

Někteří lidé mají přímo zálibu v tom, že chtějí být za každou cenu velikými intekektuály, kteří najdou duchaplnější řešení než prostý lid. Jako dříve všichni museli jíst, a tudíž spotřebovávat potraviny, které byly produktem práce sedláka, ale sedláky třeba opovrchovali jako těmi lidmi na spodní části společenského žebříčku, tak dnes si už nemohou takoví liboví frajeři dovolit dávat najevo okázalé pohrdání lidmi určité společesnké vrstvy, a tudíž tuto svou potřebu ventilují tím, že pod různými záminkami dávají najevo svou předstíranou intelektuální nadřazenost nad lidmi normálně uvažujícími. Přeci se nějaká rádoby celebrita nesníží k tomu, že bude uvqažovat jako člověk pracující v zemědělství, jako tramvaják nebo jako prodavačka! Ta rádoby celebrita bude raději hlásat zjevný nesmysl, o němž sama ví, že to zjevný nesmysl je, než aby řekla něco normálního a nijak se neodlišovala od většiny řadových občanů!

5 0
možnosti

Akorát že v té kauze vůbec nejde o to, že by byl plný facebook boje polských odpůrců a propagátorů masové migrace.

Tak jak u nás brutálně rozdělila společnost poslední prezidentská volba, v Polsku ještě víc lidi rozdělilo PiS-ovské pojetí politiky. Takže se politici a lidi vzájemně neustále slovně napadají a teď se někteří chytili toho, že vyjádření Szydło bylo dost neobratné a může být chápáno několika různými způsoby. Dokonce i jako ocenění nacistických koncentračních táborů.

2 2
možnosti

Pardon, ale vůbec jste nepochopila podstatu té kauzy.

(Nevím, jestli náhodou nebo záměrně, ale z už tak kratičké Tuskovy reakce vám něco vypadlo.)

3 1
možnosti
Foto

Když už jsme u těch Poláků, tak já mám neustále před očima scifi polského katolika Dobraczynského, který v něm popsal situaci, jak Evropané musejí utíkat do Afriky před nějakou globální katastrofou. A ti Afričané se to snaží zvládnout, i když Evropanům vyčítají jejich koloniální minulost, která Afriku rozvrátila.

Takže ve vztahu k uprchlíkům bychom měli dodržovat ty mezinárodní konvence, které už byly přijaty.

A nemůžeme pouze lízat smetanu globalizace, spojenou s volným pohybem osob, ale musíme přijímat také její náklady.

0 11
možnosti

Není možné přesidlovat ve velkém počtu obyvatele z jedné oblasti do druhé. Migrace je přirozená věc od dob existence lidstva, ale ta nesmí být překotná a v takovém měřítku v jakým to probíhá v této době. Když pominu bezpečnostní rizika a kulturní a náboženské rozdíly tak je největším problémem to (když to přeženu), že určité části světa budou přelidněny a jiné bez lidí. Mnohem lepším východiskem je efektivní pomoc původnímu obyvatelstvu v postižených lokalitách.

11 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-