Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pořádným úderem pro východní komunistický blok byli Poláci se svými demonstracemi, stávkami a vytvořením odborů Solidarita r.1980. Morální podporou pro nich byl tehdy nový papež Karol Wojtyla. Ani Jaruzielského stanné právo v r.1981 a věznění odborářů je nezlomilo. Toto vyvolalo naopak sympatie značné části občanů v jiných komunistických zemích k Polákům. Navíc to přispělo k postupnému rozkladu komunistických stran na Západě.

0 0
možnosti

Hmm.. k bývalé Polské lidové republice Vám řeknu jedno jméno - Werner Marx, vojenský expert a pověřenec BND, už v šedesátých letech se zdržoval v PLR a sondoval účinnost psychologického vedení války, není se co divit, když v roce 1960 vykonával vedoucí funkci v pododdělení VII. v řídícím štábu bundeswehru (Všeobecně psychologické vedení boje). Takže "pořádný úder " jak píšete se připravoval nejméně dvacet let, prolomit "východní komunistický blok" byl docela hardcore, že? No, dnes nás prolomí kde kdo, terorismus je všudypřítomný.

0 0
možnosti

Trochu jsem zapátrala v paměti a vzpomněla jsem si na zdroje, v nichž autorka "bádala". Část článku věnovaná době před rokem ́89 je recyklací starých informací obsažených v sovětské Bílé knize, což byl konglomerát lží a polopravd o Pražském jaru, kterou sepsala krátce po srpnové okupaci tzv. Tisková skupina sovětských žurnalistů. A druhým zdrojem pak bylo nepochybně Poučení z krizového vývoje, který schválil ÚV KSČ v prosinci 1970.

Další informace s největší pravděpodobností pocházejí z filmů ruské propagandy, které v roce 2015 natočila a odvysílala ruská státní televize Rossija 1. I v nich se stal terčem útoků K 231. Ano, K 231, ne žádný klub intelektuálů Club 231, jak vybádala autorka. I průměrně vzdělaný člověk u nás ví, že šlo o organizaci sdružující politické vězně komunistického režimu mezi únorem ́48 a počátky 60. let. Byl založený v březnu 1968 a v krátké době měl přes 80 tisíc členů. Po roce ́89 na něj navázala Konfederace politických vězňů.

Badatelka zřejmě také neví, že název K 231 byl odvozený podle zákona č. 231/1948 Sb. podle nějž byla většina politických vězňů odsouzena.

Minulý týden promluvil šéf BIS o tom, jak ruští špioni pronikají i do seriózních médií a dalších informačních kanálů. Co si o jeho tvrzení myslíte, paní Evo Drunecká?

5 0
možnosti

E62v87a 51D22r16e16y54o77v14á

20. 6. 2017 22:44

K Vašemu příspěvku bych uvedla asi tohle http://drunecka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=532636, co se týče Vašeho dotazu na ruskou špionáž bych uvedla, že nejvýstižnější označení pro činnost tajných služeb je válka v míru. V jednom americkém předpisu pro údobí války se např. píše: "Podvratná činnost proti nepřátelským státům zahrnuje činy ilegálních skupin hnutí odporu za účelem snížení vojenského, ekonomického, psychologického či politického potenciálu nepřítele. S přibývající silou skupin hnutí odporu mohou akce těchto skupin nabýt charakteru partyzánské války.." Myslím si, že tohle Vám poskytne příležitost, abyste si udělala vlastní názor na jakékoliv tvrzení.

1 1
možnosti
Foto

J64a70k59u33b 40R52o14t18h

20. 6. 2017 10:38

Fujtajksl. Fake autorka, čuňácké teze. Tečka.;-€

2 1
možnosti

Největší ideologickou diverzí bylo kvalitní spotřební zboží, které vyráběly v dostatečném či spíše nadbytečném množství světové koncerny, které si však náš člověk nemohl dovolit a tiše ho zápaďákům záviděl. Několik vět či 2000 slov měly význam podřadný. Našim komunistům to nedošlo, proto šli od válu. Kupodivu to došlo čínským komunistům a díky tomu se drží u moci.

3 0
možnosti

Ale doslo. Ovsem uvest do praxe smes kolektivismu a k tomu potrebneho individualismu je problem.

0 0
možnosti
Foto

Dělnická třída u nás nikdy nevládla

4 0
možnosti

Po přečtení výsledku autorčina "bádání" jsem se musela v kalendáři přesvědčit, že opravdu není apríla...

Na zjištění takových objevů, jako že výzva Dva tisíce slov nebo iniciativa Charta 77 byly pamflety, netřeba žádného bádání, stačí si připomenout články v Rudém právu či Tribuně z dob tuhé normalizace, např. Ztroskotanci a samozvanci etc.

Za takovou snůšku hloupostí by se nemusel stydět ani hlavní ideolog ÚV KSČ blahé paměti.

Řekla bych, že Vám ta horka nedělají dobře, autorko!

4 0
možnosti

Mozna je pribuzna mikronuke/nanotermita Gabriela.

0 0
možnosti
Foto

Když vzniklo sovětské Rusko, pak jako hlavní důvod pro jeho likvidaci prostřednictvím zahraniční intervence uváděl tehdejší hlavní představitel českých kapitalistů Bondy ztrátu ruských trhů. To se psal tak rok 1919.

Komunismus se především zničil sám svou neschopností se reformovat, svou neschopností vyhrát soutěž s kapitalismus v zajištění lepší životní úrovně. Samotní čeští komunisté v 60. letech prohlásili, že buď tuto soutěž vyhrají, nebo končí, což splnili v r. 1989.

3 0
možnosti

Doporučuji dále bádat, bádat a bádat.:-)

2 0
možnosti

Svobodné bádání je v podstatě historický proces, takže jeden lidský život není dostatečně dlouhý, kdyby ano, lidé by věděli už úplně vše a svobodné bádání by nenaráželo na žádného nepřítele. Pokud jde o předsudky tzv. veřejného mínění bez připomínek vědecké, chcete-li badatelské, kritiky, řekla bych k tomu asi toto: Segui il tuo corso, e lascia dit le genti.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS