Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ohledně budoucnosti to vidím tak, že to co je dnes pro mnohé normální, dříve normální nebylo a určitě za čas normální opět nebude. Viz sebevražedná kultura která pohrdá počatým životem, znevažování statutu rodin, různé další rozkladné multikulturní nápady, konče třeba novou kulturou smrti-eutanázií. To kdysi proběhlo už ve starověké Spartě a krachlo. Chce to čas.

0 0
možnosti

E37v98a 89D63r69e49y34o76v82á

21. 6. 2017 18:57

Pohrdání počatým životem - asi narážíte na potraty, rozumím tomu správně? Eutanazie je kontroverzní téma, je to tzv. dobrá smrt, usmrcení nevyléčitelně nemocné trpící osoby na její žádost ze soucitu. Ve starověké Spartě se nikdo neptal, neměl jste právo volby, to je velký rozdíl. Pokud dostanu svobodu rozhodování, mohu si přece vybrat jestli ano nebo ne. Mám volbu např. jít na potrat ano nebo ne, eutanazie to samé, když trpím a vím, že stejně umřu a dokud mi to rozum dovolí, rozhoduji sám - ano nebo ne. Je veliký rozdíl mezi tím co rozhodnete sám a co za Vás rozhodnou jiní - viz právě ta Vámi zmíněná starověká Sparta. Pokud se Vás nikdo neptal na to, jestli se chcete narodit, tak by Vám neměl nikdo diktovat, jak naložíte se životem a svou smrtí. V tom je přece pravá podstata svobody rozhodování. Jako jedinec nemůžete skoro nic globálně ovlivnit, ale alespoň z části můžete ovlivnit svůj osobní život právě díky některým, řekněme demokratickým, vymoženostem v Zákoně.

2 0
možnosti
Foto

J55a89n 53H91i51n41k

21. 6. 2017 10:04

Je to dobrý, ale čtenáři zde nejsou zvyklí přemýšlet. Nemůžete jim předkládat celý systém myšlenek, které do sebe zapadají. Jestli chcete větší karmu, musí být článek krátký a úderný. Pak si vysloužíte nálepku extremisty, možná ho vyřadí cenzor kvůli nepodloženým tvrzením, ale napište těch článků na toto téma apoň pět.

1 0
možnosti

E11v11a 33D40r29e58y62o34v91á

21. 6. 2017 12:59

To je v pořádku. Čím delší článek, tím větší jistota, že ho přečtou jen někteří, nikdy jsem nepsala pro úspěch a karmu. I karmu musíte korigovat, musí být v rovnováze, víte? A když mě vyřadí cenzor, to se nedá nic dělat, to je riziko psaní.

1 0
možnosti
Foto

podobně nudné čtení, jako Mein Kampf

2 1
možnosti
Foto

J75a46n 76H15i33n32k

21. 6. 2017 10:07

Asi jste to nečet. Já jo, ale v půlce jsem toho musel nechat, protože mi to strašně připomínalo dnešní dobu a mám strach, že všechno spěje k podobným koncům. To, co Hitler kritizoval na parlamentní demokracii (vůbec nic to nebylo o židech), tu dnes máme v modrém i s hvězdami.

1 0
možnosti
Foto

Jako příklad "autorčína marného rozčilování se" nad světem je asi 24 hodin starý nápad Lubomíra Zaorálka, který prohlásil, že původní Bakalovy byty RPG (tedy OKD) bude chtít pro lidi. Nedodal však jak, zda je koupí za svoje, za státní a nebo co vlastně chce udělat. Volební lídr ČSSD (jak víme) nebude dělat nic jiného než jen nahlas myslet, aby v lidech vzbudil jiskřičku naděje, že by snad přece jen nebylo marné tu ČSSD volit (a přesně o tohle Zaorálkovi jde, ty byty majitele kdesi v Lucembursku pro 44 tisíc českých nájemníků nejsou totiž vůbec podstatné)....!!

1 0
možnosti

Podle šéfa BIS je cílem dezinformátorů vytváření napětí ve společnosti, ovlivňování nálad široké veřejnosti, neustálé vyvolávání pocitů, že všechno je jinak, že za vším je něco nekalého, demokracie je slabá, západní společnost v čele s EU a NATO prolezlé korupcí a byrokracií atd.

Nejnebezpečnější je pocit, že všechno je jinak". To obrovské zpochybnění, jež se usazuje ve veřejném prostoru. Jakmile nic neplatí, pak lze šířit cokoliv, jakoukoli lež, protože zároveň "platí všechno".

Cílenými dezinformacemi pak lze dosáhnout pocitu, že demokracie nefunguje, tvrdá ruka by fungovala líp. Nebezpečí fake propagandy tkví v tom, že mnozí lidé o ní nepřemýšlejí...

4 1
možnosti

E73v73a 74D70r49e36y35o64v56á

21. 6. 2017 13:02

Co říká šéf BIS je vždycky správné, a když ne, platí pravidlo číslo jedna.

1 0
možnosti

Víte bez urážky, přečetl jsem celý Váš článek ale je to strašně dlouhé čtení, připomíná mi to když jsem za soc. studoval na vysoké a musel jsem biflovat předměty typu politická ekonomie - kapitalismus,socialismus, resp.dějiny MDH. Kouzlo úspěchu tkví v krátkém ale výstižném textu.

7 1
možnosti

E35v21a 51D28r98e88y11o68v27á

21. 6. 2017 13:03

Viz odpověď pro pana Hinka.

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-