Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dnes už je KSČM pouze běžná levicová strana. To jen pravičáci vytahují kostlivce.

0 0
možnosti
Foto

To snad v jediném tzv. postkomunistickém státě smějí komunisté vystupovat pod starou značkou KSČ(m).

Všude jinde alespoň převlékli kabáty a přestali se hlásit svým jménem ke světovému zlu.

V Německu proběhla denacifikace; až u nás proběhne dekomunizace, pak se můžeme o něčem bavit.

1 0
možnosti
Foto

Dobře napsané. S tím mluvením je to tak, že spolu mluvili i nejzarytější nepřátelé, tedy v něčem nepřátelé a v něčem přátelé, v době studené války. Není možné nemluvit, protože ideologie není celý člověk, ideologie je nástavba méně nebo více, dobrovolně nebo z donucení, nic není konečné, vše se vyvíjí, staré věci s odstupem mohou dostat jinou konotaci, jiný pohled, naberou jiný směr, zůstává často jen pojmenování, jen skutky zůstávají.Minulé i přítomné. Komunisté, ti bývalí, jsou stále všude, i když je nevidíme, v určitém smyslu stále ovládají, možná více než ti, kteří jsou členy KSČM. Pro větší pochopení složitosti problematiky bývalých, nynějších, versus 100 % spravedlivých, kteří za minulého režimu asi žili v jiném světě, kde se jich to netýkalo nebo těch, kteří jsou moudří z doslechu, by bylo dobré se podívat na denacifikaci v Německu. Např. jeden z prezidentů byl v NSDAP od r. 35 tuším, a jeden nedávný min. zahraničí od r. 43 do r. 45.

0 3
možnosti
Foto

Poslední odstavec vše vysvětluje. ROZVRAT. O to jde především. Zničit tradiční vazby, tradiční hospodářství, tradiční osobní zodpovědnost za svůj život, tradiční schopnost orientovat se ve společenském prostoru. To jsou dnešní (ale i historičtí) revolucionáři. Historie nás učí, že nejlepší revoluce je evoluce.

2 0
možnosti
JM

J43a34k74u38b 49M96a16c90h

10. 7. 2017 8:44

K článku není co dodat. Ono je na tom něco pravdy,že komunismus je trnitá cesta od kapitalismu ke kapitalismu. Hlasatelé komunismu se ohání novátorskými myšlenkami, potíráním starých pořádků a nastolením nových. Ale žádné nové nemohou přijít, žádné vize nemají, přijde jen chaos, zotročení a nové kulty osobnosti. Protože kdo není s námi je proti nám.( nově ekoteroristé). Komunističtí myslitelé operují s vizí nějakého ideálního člověka.Žádný neexistoval a ani existovat nebude, Patříme,přes veškerý vývoj, do živočišné říše se všemi jejími klady a zápory a podle toho uvažujeme a jednáme. Když sledujeme s jakou pečlivostí zviřecí matky vychovávají a starají se o svá mláďata je neomarxistické a genderovské pojetí role matky a ženy neuvěřitelně zrůdné a deformující pro celé mladé generace. Ale tohle už tu bylo, byla snaha vychovávat z mladých poslušné nástroje " nové ideologie". Komunisté,ale i němečtí nacisté v tom byli mistři.

Komunismus je náboženství jako ta ostatní, na rozdíl od nich ale nabízí blaho,rovnost a nirvánu již za života a to je blábol.

Díky neomarxistům a jejich pomahačům ( multikulti,,zeleným a pod.) a jejich snaze o rozklad naší cívílizace jsme oslabováni v době, kdy hrozí

zrychlující se islamizace katolicko-židovského světa.

1 0
možnosti
Foto

No to je blábol, to ani nemá cenu na takvou pitomo.... reagovat.RvRvRv

5 6
možnosti
AR

Zprvu jsem myslel, že uvádíte první lekci z VUMLu, ale poslední odstavec článku mi vysvětlil vaši myšlenku. Je to tak. Multikultura vzešla z hlav neomarxistických kantorů filozofických oborů amerických univerzit. Cílem je rozvrat základů kultury evropské civilizace, tedy hlavně křesťanství. A oni to ani nezakrývají. V Evropě hlavně strany zelených čerpají jejich novou ideologii.

5 1
možnosti
Foto

Inteligentní, sofistikovaný článek, jaký primitivové těžko chápou. Proto karma, hezký den !!

6 9
možnosti
Foto

Komunisté - obrozenecky marxistističtí, stalinsky vševědoucí nebo roboticky bioelektroničtí - jsou stále titíž a jejich dílo rovněž : 1. revoluční rozvrat, 2. revoluční devastace, 3. revoluční zotročení.

11 1
možnosti
PK

Ten Váš text bych upravil - od utopického socialismu k utopickému komunismu. Podle mne se svět ubírá jinými cestami, které Marx nemohl předvídat. Navíc dnešní "komunisté" žádní komunisté nejsou - jsou to pouze kšeftmani s ideologií počínaje předsedou.

6 0
možnosti
Foto

Skutečně? Na komunismu bylo nejhorší to, co přišlo po něm.

1 5
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-