Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J11i52r13i 89B56o13r

8. 9. 2017 10:21

Na to musí být diagnoza.

14 3
možnosti
Foto

Tak ona je, ale když ji sem napíšete, tak to neprojde ;-D

7 0
možnosti
MS

Víte, že na vás docela pasuje citát z vašeho profilu?

"Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky." :-P

10 2
možnosti
JK

Bože můj ! ;-D Něco podobného bývalo v časopise Pionýr koncem 50. let. ;-D

7 2
možnosti
Foto

Kdo tvrdí, že Američané shodily atomovky na Japonce jen proto, aby je vyzkoušeli, je buď duševně omezený, nebo fanaticky zabedněný. Ale to je vlastně jedno a totéž.

21 6
možnosti
Foto

Pokud by to tam hodili jen tak z plezíru, tak by snad léta v Hirošimě a Nagasaki týmy amíckých vědců nezjišťovaly následky atomovek.

1 13
možnosti
Foto

hm, tak to je síla, to jsem omládl snad o padesát let;-D

21 0
možnosti
ZB

Jsem na Vašem blogu uplně poprvé....co to proboha je?Rudé právo,archivní ročník 1950...?Rv

22 4
možnosti
Foto

Ano, situace v r. 2017 je ták podobná situaci v r. 1950 (mocenská dominance Amíků jako jediné supervelmoci), že nás nutí myslet stejným způsobem. ̈

Kontrolní otázka: Čím se liší svět v r. 2017 od světa v r. 1950, kdy sdělil Eisenhower světu, že jaderná válka nebude ničím strašným.

4 8
možnosti
Foto

Paní Drunecká přestaňte (vůbec ne osobní)

17 5
možnosti
Foto

Jenom se divím, proč by měla paní Drunecká přestat psát. I z Vašeho pohledu jde o preventivní očkování vakcínou proti tubeře. Co si pomohli bolševici, když část literární produkce vytlačili do podzemí. Zapovězené ovoce lépe chutná.

4 4
možnosti
ON

Politicky vysvětlit že muselý být použity s časovým rozestupem dvě atomovky to moc nejde. Kdyby stačila jen jedna tak se dá uvažovat že byla zbytečná, jenže museli být dvě. To se pak špatně ideologicky vysvětluje, tak se to přejde tvrzením že prostě schodili atomovky. V Hirošimě po schození bomby dokonce pořád věřili že ve válce vítězí a že bombardují Ameriku a chtějí se dokonce vylodit a nikdo o ukončení války neuvažoval. Fanatičnost japonců byla daleko větší než němců. To že je autorka proruská fanatičkato se ví, ale že je fanynka japonského fašismu je novinka. I když ty ideologie si zas nejsou tak vzdálené.

14 0
možnosti
Foto

Japonsko o kapitulaci uvažovalo hned po drtivém nástupu Sovětů v Mandžusku, kdy japonská armáda totálně zkolabovala. To nikdo nečekal. Sověti mohli rychle obsadit celou Čínu a to nebylo politicky únosné. Tak proto....

3 6
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-