Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Máte pravdu, ale problém je v tom, že eugenika je zneužitelná, jak známo z nedávné historie. Jistě, že jsou rozdíly mezi rasami, ale zatím to dopadlo vždy tak, že ty rozdíly byly zneužity k pronásledování, ponižování apod.

Druhou stránkou věci je, že když se o těchto věcech z důvodu korektnosti nemluví, tak dojde k tomu jako například při nedávném předávání Oskarů, kdy byly protesty, že je málo nominovaných černošských herců. Takže korektnost a jde říci i pozitivní diskriminace vede k tomu, že ti méně úspěšní z určitých skupin jsou upřednostňováni na úkor úspěšných, ale bohužel pocházejících ze skupiny se špatnou barvou pleti. V tomto případě bílé

10 1
možnosti
JL

To, že byla eugenika zneužita ještě neznamená, že by se měla zavrhnout. Zavrhnout by se měli lidé kteří ji zneužili.

1 0
možnosti
Foto

Ano, pokusy nějak "vědecky" obájit eugeniku tu u byly. Výsledek jsme mohli vidět v Osvětimi. Nejrůznějším pokusům o "čistotu" a "vylepšování" genofondu se musím jen smát. Příroda jednoznačně fandí variabilitě - což je třeba hezky vidět u psů, kdy čistokrevní na tom jsou často mnohem hůř než kdejaký voříšek.

5 4
možnosti
MK

Eugenika je vědecky obhajitelná, problém jsou ideologie, které výsledky zneužívají. Evropané se míchali mezi sebou, ale byli to Evropané, kdo vytvořil funkční a produktivní civilizaci, Evropané,. kteří dokázali přinést idee jako lidská práva, rovnost pohlaví, rovnost před zákonem. Nikde jinde ve světě tohle není. Myslím si, že o těchto věcech jde mluvit bez toho, aby to mělo negativní význam, či se to dalo zneužít. Je mi jasné, že po éře nacismu je trochu problém se pohybovat a mluvit o těchto věcech, ale ptám se proč?

10 1
možnosti
JF

R^Jsem zvědav, kdy to přesunou do soukromých.

1 0
možnosti
JR

J49a64n 62R80á80ž

11. 6. 2016 18:16

Až si toho všimne administrátor, zablokuje autorku. Je to hezky pravdivé, nekorektní povídání.

Např. se nemluví o tom, že tak populární příbuzenské páření mezi muslimy způsobilo naprostou devastaci jejich celosvětového genofondu.

Podle neveřejných dánskych statistik, má 60% muslimských školáků IQ menší jak 70, což je hranice debility a 40% chovanců psychiatrických léčeben pro schizofrenií nebo s agresivní paranoiou tvoří muslimští přistěhovalci.

12 3
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-