Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dnes už je KSČM pouze běžná levicová strana. To jen pravičáci vytahují kostlivce.

0 0
možnosti
Foto

To snad v jediném tzv. postkomunistickém státě smějí komunisté vystupovat pod starou značkou KSČ(m).

Všude jinde alespoň převlékli kabáty a přestali se hlásit svým jménem ke světovému zlu.

V Německu proběhla denacifikace; až u nás proběhne dekomunizace, pak se můžeme o něčem bavit.

1 0
možnosti
Foto

Dobře napsané. S tím mluvením je to tak, že spolu mluvili i nejzarytější nepřátelé, tedy v něčem nepřátelé a v něčem přátelé, v době studené války. Není možné nemluvit, protože ideologie není celý člověk, ideologie je nástavba méně nebo více, dobrovolně nebo z donucení, nic není konečné, vše se vyvíjí, staré věci s odstupem mohou dostat jinou konotaci, jiný pohled, naberou jiný směr, zůstává často jen pojmenování, jen skutky zůstávají.Minulé i přítomné. Komunisté, ti bývalí, jsou stále všude, i když je nevidíme, v určitém smyslu stále ovládají, možná více než ti, kteří jsou členy KSČM. Pro větší pochopení složitosti problematiky bývalých, nynějších, versus 100 % spravedlivých, kteří za minulého režimu asi žili v jiném světě, kde se jich to netýkalo nebo těch, kteří jsou moudří z doslechu, by bylo dobré se podívat na denacifikaci v Německu. Např. jeden z prezidentů byl v NSDAP od r. 35 tuším, a jeden nedávný min. zahraničí od r. 43 do r. 45.

0 3
možnosti
Foto

Poslední odstavec vše vysvětluje. ROZVRAT. O to jde především. Zničit tradiční vazby, tradiční hospodářství, tradiční osobní zodpovědnost za svůj život, tradiční schopnost orientovat se ve společenském prostoru. To jsou dnešní (ale i historičtí) revolucionáři. Historie nás učí, že nejlepší revoluce je evoluce.

2 0
možnosti
JM

J97a57k47u80b 18M31a13c53h

10. 7. 2017 8:44

K článku není co dodat. Ono je na tom něco pravdy,že komunismus je trnitá cesta od kapitalismu ke kapitalismu. Hlasatelé komunismu se ohání novátorskými myšlenkami, potíráním starých pořádků a nastolením nových. Ale žádné nové nemohou přijít, žádné vize nemají, přijde jen chaos, zotročení a nové kulty osobnosti. Protože kdo není s námi je proti nám.( nově ekoteroristé). Komunističtí myslitelé operují s vizí nějakého ideálního člověka.Žádný neexistoval a ani existovat nebude, Patříme,přes veškerý vývoj, do živočišné říše se všemi jejími klady a zápory a podle toho uvažujeme a jednáme. Když sledujeme s jakou pečlivostí zviřecí matky vychovávají a starají se o svá mláďata je neomarxistické a genderovské pojetí role matky a ženy neuvěřitelně zrůdné a deformující pro celé mladé generace. Ale tohle už tu bylo, byla snaha vychovávat z mladých poslušné nástroje " nové ideologie". Komunisté,ale i němečtí nacisté v tom byli mistři.

Komunismus je náboženství jako ta ostatní, na rozdíl od nich ale nabízí blaho,rovnost a nirvánu již za života a to je blábol.

Díky neomarxistům a jejich pomahačům ( multikulti,,zeleným a pod.) a jejich snaze o rozklad naší cívílizace jsme oslabováni v době, kdy hrozí

zrychlující se islamizace katolicko-židovského světa.

1 0
možnosti
Foto

No to je blábol, to ani nemá cenu na takvou pitomo.... reagovat.RvRvRv

5 6
možnosti
AR

Zprvu jsem myslel, že uvádíte první lekci z VUMLu, ale poslední odstavec článku mi vysvětlil vaši myšlenku. Je to tak. Multikultura vzešla z hlav neomarxistických kantorů filozofických oborů amerických univerzit. Cílem je rozvrat základů kultury evropské civilizace, tedy hlavně křesťanství. A oni to ani nezakrývají. V Evropě hlavně strany zelených čerpají jejich novou ideologii.

5 1
možnosti
Foto

Inteligentní, sofistikovaný článek, jaký primitivové těžko chápou. Proto karma, hezký den !!

6 9
možnosti
Foto

Komunisté - obrozenecky marxistističtí, stalinsky vševědoucí nebo roboticky bioelektroničtí - jsou stále titíž a jejich dílo rovněž : 1. revoluční rozvrat, 2. revoluční devastace, 3. revoluční zotročení.

11 1
možnosti
PK

Ten Váš text bych upravil - od utopického socialismu k utopickému komunismu. Podle mne se svět ubírá jinými cestami, které Marx nemohl předvídat. Navíc dnešní "komunisté" žádní komunisté nejsou - jsou to pouze kšeftmani s ideologií počínaje předsedou.

6 0
možnosti
Foto

Skutečně? Na komunismu bylo nejhorší to, co přišlo po něm.

1 5
možnosti