Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ta spojená slova způsobil program, ne já.

0 0
možnosti
JK

Váženápaní filosofko, přečetl jsem si váš text a ptal se, proč mipřipadá tak děsně nepřehledný? Přečetl jsem ho znovu azjistil to. K obsahu se nevyjadřuji, neboť mě nezaujal. Vy prostěneumíte moc dobře gramatiku. Dal jsem si práci a tady vámpředkládám několik ukázek, proč si to myslím: ...sbírávědomosti kde se dá,... versus ...sbírá vědomosti,kde se dá,... / Pokud se chceme dobrat k tomu, čím bychom si mohlivysvětlit některé jevy v lidské společnosti měli bychom začítv konkrétním čase tak,... versus Pokud se chceme dobrat k tomu, čím bychom si mohli vysvětlitněkteré jevy v lidské společnosti,měli bychom začít v konkrétním čase tak,... / Protože znaljejich smýšlení řekl jim:... versus Protože znal jejich smýšlení,řekl jim:... / ...vymyšlená slova, kterélidstvo používá se vyvíjí přesně tak,... versus ...vymyšlená slova, kterálidstvo používá,se vyvíjejípřesně tak,... / Než mohlo vzniknout slovo musela mu předcházetmyšlenka. versus Než mohlo vzniknout slovo,musela mu předcházet myšlenka. / ...pokud člověk slovo slyší avěří mu není to totéž, jako když slovo slyší... versus ...pokud člověk slovo slyší a věří mu,není to totéž, jako když slovo slyší... / ...tyto podobenstvío polích a dobrém semenu... versus ...tatopodobenství o polích a dobrém semenu... / ...prodávšechno co má... versus ...prodávšechno,co má... / ...aco je dobré vyberou do nádob... versus ...aco je dobré,vyberoudo nádob... / ...a co je špatné vyhazují ven... versus ...a co je špatné,vyhazují ven... / Tyto a jiné podobenství jsou... versus Tatoa jinápodobenství jsou... / V teto chvíli mě to přestalo bavit.

Promiňte.Když mi ale kdokoli předkládá myšlenky tímto stylem, nemohu jejbrát vážně a myslím si o něm své. Nebo jsou to také překlepy? A vzniklo to snad proto, že jste to psala v rychlosti?

1 0
možnosti
MG

Nu, dovolím si drobnou radu: bylo by lépe text přejmenovat, například na: 1. část - Několik ukázek myšlení z biblických textů

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-